Whisky-ul sau Whiskey este o bautura alcoolica obtinuta prin distilarea maltului de orz, secara, grau si chiar porumb fermentat. Bautura este produsa in mai multe tari, insa in Irlanda si Scotia este produsa inca din 1405 si 1496. Pentru a-si proteja traditia, Scotia a patentat termenul de Scotch adjectiv englez care inseamna scotian. Prin Norma din 17 februarie 2000 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea bauturilor alcoolice distilate destinate comercializarii, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Romania prevede ca Whisky este bautura alcoolica obtinuta prin distilarea unei plamezi din cereale, dupa zaharificarea prin diastaza a maltului continut in aceasta, cu sau fara enzime naturale, cu fermentare sub actiunea drojdiilor si distilarea la 94,8% vol., astfel incat distilatul sa aiba o aroma si un gust derivate de la materia prima utilizata, urmat de invechirea minimum 3 ani in butoaie de stejar, a caror capacitate sa nu depaseasca 700 litri.

Akashi Sake Honjozo Tokubetsu 0.72L Whisky
Akashi Sake Honjozo Tokubetsu 0.72L Akashi Honjozo Tokubetsu este un sake premium cu o eleganță clasică, realizat de Akashi Sake Brewery, o distilerie artizanală japoneză cu rădăcini adânci în...
118,58 Lei
Akashi Sake Junmai Tokubetsu 0.3L Whisky
Akashi Sake Junmai Tokubetsu 0.3L Akashi Junmai Tokubetsu 0.3L este expresia pură a meșteșugului tradițional japonez într-un format compact, dar rafinat. Provenit din inima regiunii Hyōgo –...
94,38 Lei
Akashi Sake Junmai Tokubetsu 0.72L Whisky
Akashi Sake Junmai Tokubetsu 0.72L Akashi Sake Junmai Tokubetsu 0.72L este un sake deosebit, produs de renumita distilerie Akashi Sake Brewery din prefectura Hyōgo, Japonia. Acest sake se...
159,72 Lei