Averesti Nativus Chardonnay 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Averesti Nativus Chardonnay 0.75L
Nativus Chardonnay De Averesti are arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină. Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.
Arome complexe de flori de salcâm, cu ușoare nuanțe de lemn de stejar, ce completează gustul amplu, elegant, potențat de componenta baricată a vinului. Aciditatea este una nu prea ridicată, medie, dovada că strugurii au fost recoltați la maturitatea deplină.
Tușele finale sunt asemeni unor unduiri untoase care îmbracă într-un mod plăcut bolta palatină.
Colectia Nativ este inspirată din simbolistica locului nascută din Cultura Cucuteni, civilizație misterioasă care a creat numeroase repere vizuale inconfundabile pentru Recolta, Dealuri și Munții, Protecția Naturii și Apa Vieții. Sub semnul lor, dependent de echilibrul dintre ele, stă VINUL.
Cultura Cucuteni a creat de-a lungul timpului, pe lângă misterul civilizației, un specific local si numeroase repere vizuale inconfundabile si specifice zonei in care cresc strugurii podgoriei Averești.
Din aceasta cultura vizuala, am ales câteva elemente: simbolul Recoltei, simbolul Dealurilor si simbolul Protecției, elemente care exprima legătura ritualica a oamenilor zonei cu natura.
Sub semnul celor trei simboluri, dependent prin fragilitatea sa de echilibrul dintre ele, sta VINUL.
Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, si la variate si moderne tehnici de vinificație.
Toata aceasta experiența s-a transformat o selecție de vinuri care reflecta cu fidelitate expresia clasica a tradiției, caracterului si nobleței vinurilor Domeniilor Averești, fiind apreciate de către cei mai exigenți critici.
Maturarea in baricuri a fost folosita doar la vinul roșu si la Chardonnay pentru a aduce un plus de complexitate si eleganta.