Averesti Nativus Traminer Demidulce 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Averesti Nativus Traminer Demidulce 0.75L
Aromat și proaspăt, Nativa Traminer este un vin cu un gust generos fructat și tandru. Vei simți note de fructe tropicale precum mango și anans, flori de salcâm și o aromă vegetală plăcută care se îmbină atât de bine cu aciditatea și postgustul dulceag.
Strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, la un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore.
Mustul e obținut în atmosferă controlată folosind ciclul de presare de scurtă durată și de presiune joasă. Decantarea mustului s-a făcut gravitațional, la rece. Mustul a fost fermentat în cisterne de inox la temperatură controlată.
Colectia Nativ este inspirată din simbolistica locului nascută din Cultura Cucuteni, civilizație misterioasă care a creat numeroase repere vizuale inconfundabile pentru Recolta, Dealuri și Munții, Protecția Naturii și Apa Vieții. Sub semnul lor, dependent de echilibrul dintre ele, stă VINUL.
Cultura Cucuteni a creat de-a lungul timpului, pe lângă misterul civilizației, un specific local si numeroase repere vizuale inconfundabile si specifice zonei in care cresc strugurii podgoriei Averești.
Din aceasta cultura vizuala, am ales câteva elemente: simbolul Recoltei, simbolul Dealurilor si simbolul Protecției, elemente care exprima legătura ritualica a oamenilor zonei cu natura.
Sub semnul celor trei simboluri, dependent prin fragilitatea sa de echilibrul dintre ele, sta VINUL.
Definirea stilului pentru vinurile NATIV de Averești este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, si la variate si moderne tehnici de vinificație.
Toata aceasta experiența s-a transformat o selecție de vinuri care reflecta cu fidelitate expresia clasica a tradiției, caracterului si nobleței vinurilor Domeniilor Averești, fiind apreciate de către cei mai exigenți critici.
Maturarea in baricuri a fost folosita doar la vinul roșu si la Chardonnay pentru a aduce un plus de complexitate si eleganta.