Budureasca Origini Oro Manisa 0.75L

Budureasca
105,70 Lei (TVA inclus)
140,93 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Budureasca
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in stoc
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.4 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Alb
Soi
Chardonnay, Tămâioasă Românească
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
12-14⁰C
Concentratie Alcoolica
13.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Oro Manisa are culoarea galben-pai pal și ne răsfață simțurile cu un parfum de ace de brad și citrice. Gustul plăcut amintește de caise și ananas copt, cu o atingere fină de fagure de miere pe final. Persistența este foarte bună, iar textura vinului este catifelată. Acest asamblaj de excepție a fost vinificat din 65% Chardonnay și 35% Tămâioasă Românească.

Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon cu cartofi copți, fructe de mare sau brânzeturi semidure.

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Majoritatea vinurilor roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Oenologul Stephen Donnelly a ales să unească renumitul Chardonnay cu autohtona Tămâioasă Românească. Despre Tămâioasă, legenda spune că a fost adusă în țara noastră de negustorii sosiți din Grecia Antică. De atunci și până astăzi, acest soi continuă să dea naștere unor vinuri pline de arome fructate. În schimb, Chardonnay-ul este un soi nepretențios și apreciat de oenologii din toată lumea pentru versatilitatea sa, fiind printre puținele soiuri albe care se pretează la învechirea în butoaie de stejar.

Terroir

Strugurii din soiurile Tămâioasă Românească și Chardonnay au fost culeși exclusiv manual la maturitate deplină din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca, situate la 170 de metri altitudine. Strugurii de Tămâioasă provin din vițe-de-vie bătrâne de minimum 68 de ani, cu rădăcini viguroase și rânduri dispuse la distanță de trei metri între ele. Toate aceste condiții ajută strugurii să capteze mai multă lumină de la soare și asigură o mai bună circulație a aerului între rândurile de vie.

Detalii de vinificație

Strugurii au fost sortați, desciorchinați, apoi au fost vinificați separat. Cei din soiul Tămâioasă Românească au fost macerați pe pielițe la 10°C timp de 48h, pentru a extrage mai multe arome, iar cei de Chardonnay au fost presați direct, fără contact cu pielițele, colectându-se cel mai bun must. Apoi am fermentat ambele vinuri cu drojdii selecționate la 14-16°C pentru o perioadă de 20 de zile, cu batonaj aplicat constant pentru Chardonnay. Înainte ca cele două vinuri să fie cupajate, partea de Chardonnay a fost învechită până la 12 luni în baricuri de stejar american.

Calitatea recunoscută a vinurilor din colecția Origini provine dintr-o îmbinare unică între alegerea celor mai buni struguri și procedeele avansate de producție de care dispune Crama Budureasca. În fiecare an de recoltă, alegem manual din viile noastre doar cei mai buni struguri, proveniți din acele parcele unde expunerea la soare și solul au beneficiat de cele mai bune condiții. La finalul unui lung proces de vinificație supervizat de oenologul cramei, Stephen Donnelly, vinurile sunt maturate în baricuri de stejar românesc, american sau franțuzesc timp de până la 12 luni, un funcție de sortiment. Datorită standardului înalt de calitate pe care dorim să îl menținem cu această colecție, vinurile Origini se produc în cantități limitate și nu sunt întotdeauna disponibile la vânzare precum cele din alte game.