Crama Oprisor Triunghiul Smereniei 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Crama Oprisor Triunghiul Smereniei 0.75L
Tot ce există în Oltenia este legat într-un fel de credinţă, de ortodoxie, de divinitate. Bisericile şi mănăstirile au stat timp de secole în cel mai înalt punct geografic al comunităţii, pentru a sublinia concret locul deţinut de practicile spirituale. Oltenii nu ar fi putut rezista vremurilor potrivnice fără să fi ţinut aprinsă flacăra credinţei. Şi astăzi, straiele lor şi troiţele de la răscruci împrăştie o atmosferă de smerenie, însă nu una a omului învins, ci a celui care şi-a pus sufletul şi viitorul la dispoziţia lui Dumnezeu. În Oltenia profundă pluteşte miros de ulei ars în candelă, de tămâie şi de ziduri vechi bisericeşti.
Smerenie este primul vin din România care a parcurs un drum invers: de la nume şi idee la licoarea închisă în sticlă. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor şi credinţei nesmintite, călugăriţei din chilie care se roagă pentru fiecare om întâlnit sau de care a auzit. Alchimia lui Liviu Grigorică şi puritatea soiurilor lucrate de Veronica Gheorghiu au fost exploatate la maximum pentru a obţine un vin care „închide” această atmosferă. Asprimile tocite ale rasei călugăreşti surprinse în taninii catifelaţi, cu astringenţe plăcute. Răcoarea chiliei descoperită în urme aproape imperceptibile de mentă şi eucalipt. Viaţa de zi cu zi regăsită în parfumul de gutuie lăsată în fereastră şi de cireşe supracoapte. Neclezminţirea credinţei revelată în puterea mare de învechire a vinului.
Un vin intens colorat în roşu-violaceu, echilibrat, corpolent şi catifelat. Aromatic, dezvoltă uşoare tente de fum de tămâie împletite armonios cu note de vişine supracoapte. Un vin fin, învăluitor, excelent pentru consumul imediat, dar şi cu reale capacităţi de învechire în sticlă. Un vin august, cu un caracter gustativ foarte prietenos, ale cărui arome, rar întâlnite într-un vin românesc, invită la meditaţie. Pentru acest cupaj inedit s-au folosit trei soiuri de vinuri roşii de la Crama Oprişor: Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder. Fiecare dintre vinurile folosite a fost maturat în baric de stejar.