13%
Domeniile Averesti Briant Spumant Rose 0.75L
52,46 Lei
(TVA inclus)
60,50 Lei
69,95 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.2 kg
Brand
Tip
Spumant
Culoare
Rose
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
8-10⁰C
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
4 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Domeniile Averesti Briant Spumant Rose 0.75L
Terroir
Regiune: Moldova;
Podgoria: Podgoria Husi;
Sol: Sol cenusiu si sol brun de padure;
Briant – Rose Brut
Vin spumant de calitate
Expunere: Sudica, cu orientarea randurilor de vita de vie pe curbele de nivel;
Denumire de Origine: D.O.C. HUSI
Vinificare: Strugurii sunt recoltati manual la maturitatea tehnologica, cu un continut de zahar de 170-180 g/l. Fermentația
secundară este controlată și realizată în tancuri presurizate din inox, cu drojdii selecționate, ceea ce scoate în evidență aciditatea
vibrantă și aromele proaspete caracteristice.
Briant, Rose, Brut, a fost produs in doua etape distincte.
In prima etapa s-a obtinut vinul baza din strugurii din soiul frantuzesc Pinot Noir.
In cea de a doua etapa are loc obtinerea propriu-zisa a vinului spumant. Pentru aceasta se prepara amestecul de tiraj
constituit din vinul baza, maiaua de drojdii selectionate si zaharuri.
Fermentatia primara s-a desfasurat in mod controlat in ceea ce priveste cinetica procesului, urmarind fermentarea completa a
zaharurilor.
A doua fermentatie s-a desfasurat in tancuri presurizate din inox, pe o perioada de 6 saptamani. Ulterior vinul s-a racit si s-a
pastrat in tanc pentru integrarea dioxidului de carbon pana la filtrarea produsului inaintea imbutelierii izobare. In aceasta
perioada s-a asigurat mentinerea in masa vinului a drojdiei fine rezultate in procesul de fermentare prin agitare perioadica.
(Batonage Descriere si asocieri culinare:
Culoare:roz vibrant;
Aromă:Buchet complex și rafinat, cu arome dominante de fructe roșii, precum zmeura și căpșunile, însoțite de note subtile de cireșe și nuanțe florale de
trandafir. Se simt ușor accente de brioșe și migdale, datorate contactului cu drojdiile fine.
Gust:pe palat, vinul este proaspăt și vibrant, cu o structură fructată, echilibrată de o aciditate revigorantă. Aromele de fructe de pădure și citrice sunt bine integrate cu
nuanțe discrete de condimente și piersici albe, oferind o experiență gustativă fină și plăcută.
Perlaj: Perlaj fin și persistent, oferind o textură mătăsoasă și o efervescență delicată, ce completează perfect prospețimea vinului. Finalul este lung, cu arome
florale și fructate ce persistă elegant.
Temperatura de servire:Se recomandă servirea la 6-8°C pentru a evidenția prospețimea și complexitatea aromelor.
Asocieri culinare: se potrivește bine cu fructe de mare, salate cu carne de pui sau curcan, aperitive din pește afumat sau preparate pe bază de brânzeturi proaspete.
Alcool: 12.8 %
Dosage: 12 g/l
Aciditate totală: 7 g/
Regiune: Moldova;
Podgoria: Podgoria Husi;
Sol: Sol cenusiu si sol brun de padure;
Briant – Rose Brut
Vin spumant de calitate
Expunere: Sudica, cu orientarea randurilor de vita de vie pe curbele de nivel;
Denumire de Origine: D.O.C. HUSI
Vinificare: Strugurii sunt recoltati manual la maturitatea tehnologica, cu un continut de zahar de 170-180 g/l. Fermentația
secundară este controlată și realizată în tancuri presurizate din inox, cu drojdii selecționate, ceea ce scoate în evidență aciditatea
vibrantă și aromele proaspete caracteristice.
Briant, Rose, Brut, a fost produs in doua etape distincte.
In prima etapa s-a obtinut vinul baza din strugurii din soiul frantuzesc Pinot Noir.
In cea de a doua etapa are loc obtinerea propriu-zisa a vinului spumant. Pentru aceasta se prepara amestecul de tiraj
constituit din vinul baza, maiaua de drojdii selectionate si zaharuri.
Fermentatia primara s-a desfasurat in mod controlat in ceea ce priveste cinetica procesului, urmarind fermentarea completa a
zaharurilor.
A doua fermentatie s-a desfasurat in tancuri presurizate din inox, pe o perioada de 6 saptamani. Ulterior vinul s-a racit si s-a
pastrat in tanc pentru integrarea dioxidului de carbon pana la filtrarea produsului inaintea imbutelierii izobare. In aceasta
perioada s-a asigurat mentinerea in masa vinului a drojdiei fine rezultate in procesul de fermentare prin agitare perioadica.
(Batonage Descriere si asocieri culinare:
Culoare:roz vibrant;
Aromă:Buchet complex și rafinat, cu arome dominante de fructe roșii, precum zmeura și căpșunile, însoțite de note subtile de cireșe și nuanțe florale de
trandafir. Se simt ușor accente de brioșe și migdale, datorate contactului cu drojdiile fine.
Gust:pe palat, vinul este proaspăt și vibrant, cu o structură fructată, echilibrată de o aciditate revigorantă. Aromele de fructe de pădure și citrice sunt bine integrate cu
nuanțe discrete de condimente și piersici albe, oferind o experiență gustativă fină și plăcută.
Perlaj: Perlaj fin și persistent, oferind o textură mătăsoasă și o efervescență delicată, ce completează perfect prospețimea vinului. Finalul este lung, cu arome
florale și fructate ce persistă elegant.
Temperatura de servire:Se recomandă servirea la 6-8°C pentru a evidenția prospețimea și complexitatea aromelor.
Asocieri culinare: se potrivește bine cu fructe de mare, salate cu carne de pui sau curcan, aperitive din pește afumat sau preparate pe bază de brânzeturi proaspete.
Alcool: 12.8 %
Dosage: 12 g/l
Aciditate totală: 7 g/