
Grattamacco a fost fondată în 1977 și a menținut de-a lungul anilor o legătură unică cu rădăcinile sale toscane, având un amestec unic încă de la prima epocă din 1982.
În Bolgheri, stilul semnătura de eleganță peste putere al lui Grattamacco este obținut din includerea unui mic procent de Sangiovese în amestec, împreună cu Cabernet Sauvignon și Merlot, toate cultivate la o altitudine relativ mare de 100 până la 200 de metri deasupra nivelului mării.
O singură podgorie a fost plantată în 2004, situată pe câmpie cu un amestec de terenuri de nămol și soluri nisipoase roșii. Un amestec tipic Bordeaux Left Bank de Cabernet Sauvignon, Franc și Petit Verdot cultivat într-un model exagon ancestral numit „settonce” și le-a antrenat alberello sau tăierea capului, de unde și numele vinului, L’Alberello.
Estate a fost prima care a plantat Vermentino în Bolgheri, cu cea mai veche vie din 1986 și încă în producție.
Astăzi, moșia Grattamacco numără 80 de hectare, dintre care 29 sunt podgorii, dintre care 4 sunt plantații de măslini, înconjurate de o pădure vastă care moderează vânturile Mării Tireniene, pentru un efect de uscare care permite moșiei să funcționeze durabil.