Masseto 2008 Toscana IGT Dublu Magnum 3L
23.386,55 Lei
(TVA inclus)
7.795,52 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
6 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Merlot
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
15%
Cantitate
1.5L
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Masseto 2008 Toscana IGT Dublu Magnum 3L
Ciorchinii, recoltați manual în lăzi de 15 kg, au fost sortați manual pe o masă dublă de sortare înainte și după defrișare și apoi supuși la zdrobire moale. Cea mai mare parte a fermentației a avut loc în rezervoare de beton, în timp ce strugurii din unele parcele mici au fermentat în butoaie la temperaturi cuprinse între 25 și 30°C. Timpul de macerare a variat de la 21 la 28 de zile. Fermentația malolactică a început în butoaie 100% noi de stejar, păstrând în același timp diferitele loturi separate pentru primele 12 luni de maturare.
Ulterior, vinul a fost cupajat și reintrodus încă o dată în butoaie pentru încă un an, pentru un total de 24 de luni. Ca de obicei, Masseto 2019 a primit încă 12 luni în sticlă înainte de a fi lansat pe piață.
După o iarnă blândă și ploioasă, martie a cunoscut o scădere temporară a temperaturilor, cu câteva nopți sub 0°C chiar la începutul înmuguririi în ultima săptămână a lunii. Cu toate acestea, lăstarii nou deschisi erau încă protejați de țesutul bumbac al mugurilor, ceea ce a făcut posibilă evitarea daunelor cauzate de îngheț. Restul primăverii a inclus vreme în general caldă cu precipitații normale, asigurând o dezvoltare vegetativă regulată până la înflorire, care a avut loc între 20 și 25 mai. Iunie a avut o perioadă ploioasă intensă spre mijlocul lunii, urmată de o perioadă foarte lungă de secetă cu o absență substanțială a ploilor și temperaturi toride până la sfârșitul lunii august. Veranarea a fost omogenă și rapidă între 20 și 25 iulie, strugurii începând să se coacă sub un soare strălucitor. Ploile au venit la sfârșitul lunii august și au adus o scădere considerabilă a temperaturilor, cu minimele nocturne ajungând până la 13°C: condiții ideale pentru ca Merloții să își finalizeze maturarea. Au fost recoltate devreme și rapid pentru a-și păstra prospețimea maximă și tocmai la timp pentru a evita un val de căldură brusc de o săptămână, unde temperaturile au ajuns până la 37 de grade. Recoltarea Merlot a fost finalizată pe 14 septembrie, urmată aproape imediat de recolta Cabernet Franc care s-a încheiat pe 16 septembrie.