Masseto 2020 Toscana IGT 0.75L
4.728,15 Lei
(TVA inclus)
6.304,20 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.5 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Merlot
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
15%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Masseto 2020 Toscana IGT 0.75L
Ciorchinii, recoltați manual în lăzi de 15 kg, au fost sortați manual pe o masă dublă de sortare înainte și după defrișare și apoi supuși la zdrobire moale. Cea mai mare parte a fermentației a avut loc în rezervoare de beton, în timp ce strugurii din unele parcele mici au fermentat în butoaie la temperaturi cuprinse între 25 și 30°C. Timpul de macerare a variat de la 21 la 28 de zile. Fermentația malolactică a început în butoaie 100% noi de stejar, păstrând în același timp diferitele loturi separate pentru primele 12 luni de maturare.
Ulterior, vinul a fost cupajat și reintrodus încă o dată în butoaie pentru încă un an, pentru un total de 24 de luni. Ca de obicei, Masseto 2019 a primit încă 12 luni în sticlă înainte de a fi lansat pe piață.
După o iarnă blândă și ploioasă, martie a cunoscut o scădere temporară a temperaturilor, cu câteva nopți sub 0°C chiar la începutul înmuguririi în ultima săptămână a lunii. Cu toate acestea, lăstarii nou deschisi erau încă protejați de țesutul bumbac al mugurilor, ceea ce a făcut posibilă evitarea daunelor cauzate de îngheț. Restul primăverii a inclus vreme în general caldă cu precipitații normale, asigurând o dezvoltare vegetativă regulată până la înflorire, care a avut loc între 20 și 25 mai. Iunie a avut o perioadă ploioasă intensă spre mijlocul lunii, urmată de o perioadă foarte lungă de secetă cu o absență substanțială a ploilor și temperaturi toride până la sfârșitul lunii august. Veranarea a fost omogenă și rapidă între 20 și 25 iulie, strugurii începând să se coacă sub un soare strălucitor. Ploile au venit la sfârșitul lunii august și au adus o scădere considerabilă a temperaturilor, cu minimele nocturne ajungând până la 13°C: condiții ideale pentru ca Merloții să își finalizeze maturarea. Au fost recoltate devreme și rapid pentru a-și păstra prospețimea maximă și tocmai la timp pentru a evita un val de căldură brusc de o săptămână, unde temperaturile au ajuns până la 37 de grade. Recoltarea Merlot a fost finalizată pe 14 septembrie, urmată aproape imediat de recolta Cabernet Franc care s-a încheiat pe 16 septembrie.