Muga Cava Conde de Haro 2021 0.75L
106,76 Lei
(TVA inclus)
142,35 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.5 kg
Brand
Tip
Cava
Culoare
Alb
Tara de Origine
Spania
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
12%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Muga Cava Conde de Haro 0.75L
STRUGURI: Viura și Chardonnay.
SOL: Vița de vie este cultivată în sol argilo-calcaros în Valle del Oja și argilo-feros în Alto Najerilla, unde caracteristicile geologice oferă un grad ridicat de mineralitate și favorizează complexitatea aromatică a strugurilor.
VINIFICAȚIE: Recoltarea se face manual, iar strugurii sunt transportați în lăzi de 200 de kilograme la cramă, folosind un camion frigorific pentru a asigura conservarea corectă a acestora. După un proces de desciorpinare și presare ușoară, musturile încep fermentația alcoolică primară în butoaie de lemn, în care rămân în contact cu drojdia până la sfârșitul lunii aprilie. După aceasta se adaugă lichiorul de tiraj (un amestec de drojdie și zahăr) înainte de îmbuteliere, momentul în care începe a doua fermentație. Aceasta se desfășoară lent timp de 3 până la 4 luni la o temperatură controlată de 10-11ºC. Această fermentație lungă ne permite să păstrăm integritatea bulelor și să obținem o finețe mai mare în produsul finit. Vinul rămâne pe un suport de remuare timp de minimum 24 de luni, ceea ce contribuie la dezvoltarea complexității aromatice, a notelor de panificație și a unei texturi fine în gură. Înainte de a sigila sticlele cu un dop, acestea sunt degorjate și se adaugă licoarea de expediție dozaj, ajustând astfel profilul final al vinului.
SOL: Vița de vie este cultivată în sol argilo-calcaros în Valle del Oja și argilo-feros în Alto Najerilla, unde caracteristicile geologice oferă un grad ridicat de mineralitate și favorizează complexitatea aromatică a strugurilor.
VINIFICAȚIE: Recoltarea se face manual, iar strugurii sunt transportați în lăzi de 200 de kilograme la cramă, folosind un camion frigorific pentru a asigura conservarea corectă a acestora. După un proces de desciorpinare și presare ușoară, musturile încep fermentația alcoolică primară în butoaie de lemn, în care rămân în contact cu drojdia până la sfârșitul lunii aprilie. După aceasta se adaugă lichiorul de tiraj (un amestec de drojdie și zahăr) înainte de îmbuteliere, momentul în care începe a doua fermentație. Aceasta se desfășoară lent timp de 3 până la 4 luni la o temperatură controlată de 10-11ºC. Această fermentație lungă ne permite să păstrăm integritatea bulelor și să obținem o finețe mai mare în produsul finit. Vinul rămâne pe un suport de remuare timp de minimum 24 de luni, ceea ce contribuie la dezvoltarea complexității aromatice, a notelor de panificație și a unei texturi fine în gură. Înainte de a sigila sticlele cu un dop, acestea sunt degorjate și se adaugă licoarea de expediție dozaj, ajustând astfel profilul final al vinului.
DEGUSTARE: Acest vin spumant... Recolta anului 2021 a fost marcată de temperaturi ridicate în timpul verii, care au favorizat o coacere rapidă a strugurilor, contribuind la o concentrație mai mare de arome și o expresie excelentă a fructului. Aceste temperaturi, combinate cu o recoltă bine reglată, au dus la o cava cu o intensitate aromatică mare și o structură bine echilibrată. Acest vin spumant are o culoare galben-pai strălucitoare, cu bule fine și persistente. La nas este subtil și complex, cu arome primare de grapefruit, lămâie și mere verzi, completate de note de panificație, brioșă, biscuiți și fructe uscate și nuci provenite din învechirea pe drojdii timp de 24 de luni. Este proaspăt și perfect echilibrat la palat, cu un echilibru armonios între fruct și aciditate. Bulele sunt fine și cremoase, conferind vinului o textură elegantă. Finalul este lung și persistent, lăsând o notă cremoasă și note delicate de fructe uscate și nuci.