Rasova Sur Mer Pinot Noir 0.75L

Crama Rasova
66,55 Lei (TVA inclus)
88,73 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Crama Rasova
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Stoc limitat
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.4 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Pinot Noir
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
15%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Rasova Sur Mer Pinot Noir 0.75L

Rasova Sur Mer Pinot Noir impresionează de la primul contact prin concentrarea fructată pe care o arată, prin tipicitate, complexitate şi explozie. Îşi trasează construcţia aromatică în tuşe generoase şi precise de dulceaţă de cireşe amare, de coacăze negre, mure şi prune afumate, pe care le aşează pe un fundal aromatic de vanilie, ciocolată neagră, piele tăbăcită, lemn dulce, şi scorţişoară. Gustul este concentrat şi delicat în acelaşi timp, cu un bun echilibru între taninurile prezente, atletice, dar bine şlefuite şi aciditatea suculentă, de cireșe amărui. Combinaţia taninuri  aciditate îl articulează şi conferă postgustului fructat precizie şi stil, lăsând în urma impresii aromatice de fructe roşii, ciocolată neagră şi condimente dulci.

Strugurii sunt recoltaţi la maturitate deplină şi aduşi la cramă în lădiţe, unde sunt ţinuţi peste noapte la frig şi sortaţi cu atenţie, bob cu bob. Mustuiala curge gravitaţional în cisternele de fermentare, unde trece mai întâi printr-o macerare la rece, timp de două-trei zile. Odată începută fermentaţia alcoolică, culoarea şi taninurile sunt eliberate din pieliţa strugurilor printr-un proces complex şi repetitiv de “scufundare a căciulii” şi omogenizare. Vinurile tinere sunt mutate în butoaie din lemn de stejar de 500 litri capacitate, unde se desăvârşesc pe timpul celor 12 luni de maturare la lemn.

Cupajul final este realizat de către enologul cramei după degustarea fiecărui butoi în parte. Înainte de lansarea pe piaţă, vinul este păstrat în sticlă încă șase luni.