Sassicaia 2020 Bolgheri Rosso Superiore DOC 0.75L

Tenuta san Guido
1.423,53 Lei (TVA inclus)
1.898,04 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Tenuta san Guido
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in stoc

Detalii

Greutate
1.5 kg
Tip
Sec / Sec
Culoare
Rosu
Soi
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Temperatura optima de consum
15-18°C
Concentratie Alcoolica
14%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Sassicaia 2020 Bolgheri Rosso Superiore DOC 0.75L
Struguri: 85 % Cabernet Sauvignon 15 % Cabernet Franc
Conținut alcoolic: 14,00% Tipul sol: Solurile pe care insistă podgorii au caracteristici morfologice variate și compozite cu prezență puternică de zone calcaroase bogate în marne și pietre și parțial argiloase; sunt situate la o altitudine cuprinsă între 100 și 300 de metri deasupra nivelului mării, cu expunere vest/sud-vest.
Sistem de antrenament: cordon pinten Densitatea de plantare: De la 3.600 vita de vie/ha la 5.550 vita de vie/ha pentru plantarile mai vechi si 6.200 vita de vie/ha pentru plantarile mai noi.
Recoltarea: Recoltarea a început la mijlocul lunii septembrie cu strugurii Cabernet Franc, urmat de strugurii Sauvignon, finalizându-se la sfârșitul lunii septembrie cu recoltarea strugurilor din podgoriile situate pe dealuri. Calitate excelentă a strugurilor care au ajuns la cramă crocanți, bine sâmburi și foarte sănătoși.
Vinificare: Selecția strugurilor prin intermediul unei mese de sortare. Presare foarte moale și defrișare a strugurilor urmată de fermentare în oțel inoxidabil la o temperatură controlată de aproximativ 30° - 31°C (fără adaos de drojdii externe), cu macerare de aproximativ 12-15 zile pentru Cabernet Franc și 10-13 zile pentru Cabernet Sauvignon. Remontare frecventă a musturilor și delestages. Fermentația malolactică în oțel s-a încheiat în noiembrie.
Învechire: La finalizarea fermentației malolactice, vinul a fost plasat în butoaie de stejar francez (o treime din lemn nou) unde a petrecut o perioadă de învechire de 24 de luni înainte de a fi destinat etapelor pregătitoare de îmbuteliere și o fază ulterioară de învechire în sticlă înainte de eliberare.