Pietroasa Research & Innovation Tămâioasă Românească Grasă de Cotnari Demidulce 0.75L
Descriere
Compoziţie: Obţinut din 85% Tămâioasă românească şi 15% Grasă de Cotnari, ambele soiuri specifice arealului de la Pietroasa, unde se cultivă de zeci de ani cu rezultate remarcabile. De altfel, Pietroasa este printre puţinele locuri din ţară unde se mai întâlneşte soiul Grasă de Cotnari, chiar dacă pe suprafeţe mici.
Tehnologie: Vinificat din struguri de Tămâioasă romanească şi de Grasă de Cotnari – împreună, la temperatură controlată de 18ºC, cu o scurtă maceraţie prefermentativă.
Fermentat cu drojdii selecţionate de mare calitate, vinul este oprit din fermentaţie la aproximativ 20 g/l zaharuri, prin răcire la 5ºC.
Pietroasa Veche Tămâioasă Românească Grasă de Cotnari Demidulce este un vin clasic aromat, care îmbină armonios dulceaţa, aciditatea și alcoolul, cu aromă florală și gust fructat. Foarte versatil, poate fi consumat de sine stătător, împreună cu prietenii la o discuţie amiabilă sau de afaceri.
Asocieri gastronomice recomandate:Vin cu dulceaţă moderată, care poate fi asociat cu nuci, produse de patiserie şi diverse tipuri de brânzeturi, inclusiv sărate.