Pietroasa Research & Innovation Cabernet Sauvignon 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Pietroasa Research & Innovation Cabernet Sauvignon 0.75L
Soi cu areal restrâns de cultivare, Pietroasa fiind binecuvântată din acest punct de vedere. Vinurile se caracterizează prin trei însușiri neconfundate: culoarea, aroma și gustul carcateristic. Culoarea vinului tânăr este porfirie, iar după 2-3 ani se aseamănă cu cea a foii de ceapă.
Vinificat din struguri de Cabernet Sauvignon recoltati la sfârșit de Octombrie, desciorchinați și zdrobiți, macerare – fermentare la o temperatură controlată de 25ºC cu ajutorul drojdiilor selecţionate și a celor indigene, vinul este maturat în vase de inox inainte de a ajunge în sticlă.
Vinul este dominat de aromele de afine, cacao și tabac care sunt îmbrăcate de taninurile puternic îmblânzite oferindu-i astfel o structură complexă și complexitate demnă de soi și areal.
Pietroasa Research & Innovation Cabernet Sauvignon se pretează excelent pentru mâncărurle bogate în grăsimi și cu sosuri grele, dar și alături de brânzeturi consistente. Carne de porc sau vită, vânat sau semipreparate, toate pot fi susținute de corpolența și taninurile acestui vin.
Aroma este inconfundabilă de trandafiri de dulceață și busuioc.Gustul este complex, bine structurat cu o senzașie tactilă specifică taninurilor.