Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano D’Abruzzo DOP Magnum 1.5L
193,60 Lei
(TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
3 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Montepulciano d’Abruzzo
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
14%
Cantitate
1.5L
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano D’Abruzzo DOP Magnum 1.5L
Strugurii: Montepulciano
Originea acestui struguri a fost întotdeauna incertă. De asemenea, studenți ca Molon (1906) l-a clasificat ca soi „Sangioveti”. Astăzi este sigur că cei doi
strugurii nu au nimic în comun. Cultivat în principal în Abruzzo și celălalt regiuni din centrul sudului Italiei. Astăzi, datorită pasiunii unor producători și vinificatori, Montepulciano a ieșit în lumina reflectoarelor internaționale ca unul dintre strugurii roșii de cea mai bună calitate din lume.
Tehnica de vinificare: O parte din struguri au fost culeși riguros dupa o usoara supramaturare a plantei, macerare 15/20 zile, fermentatie alcoolica termocontrolata la 24-26°C.
Învechire: 9/12 luni în bariche fine franceze și americane
Inchidere: pluta naturala
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente:
Roșu rubiniu cu reflexe granat, parfum intens și persistent; buchetul este intens, fructat, persistent, cu note de flori uscate, condimente, lemn dulce,
cirese marasca. Gustul este stilat, catifelat, aproape cremos, compact cu structură tanică care se îmbină frumos cu componenta alcoolică. Grozav structura, complex, elegant, bine echilibrat cu un postgust lung. Fructe opulente. Ideal pentru fripturi, vânat, mâncăruri puternic aromate și brânzeturi mature. Meditaţie
vin.
Temperatura de servire: 18°C
Originea acestui struguri a fost întotdeauna incertă. De asemenea, studenți ca Molon (1906) l-a clasificat ca soi „Sangioveti”. Astăzi este sigur că cei doi
strugurii nu au nimic în comun. Cultivat în principal în Abruzzo și celălalt regiuni din centrul sudului Italiei. Astăzi, datorită pasiunii unor producători și vinificatori, Montepulciano a ieșit în lumina reflectoarelor internaționale ca unul dintre strugurii roșii de cea mai bună calitate din lume.
Tehnica de vinificare: O parte din struguri au fost culeși riguros dupa o usoara supramaturare a plantei, macerare 15/20 zile, fermentatie alcoolica termocontrolata la 24-26°C.
Învechire: 9/12 luni în bariche fine franceze și americane
Inchidere: pluta naturala
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente:
Roșu rubiniu cu reflexe granat, parfum intens și persistent; buchetul este intens, fructat, persistent, cu note de flori uscate, condimente, lemn dulce,
cirese marasca. Gustul este stilat, catifelat, aproape cremos, compact cu structură tanică care se îmbină frumos cu componenta alcoolică. Grozav structura, complex, elegant, bine echilibrat cu un postgust lung. Fructe opulente. Ideal pentru fripturi, vânat, mâncăruri puternic aromate și brânzeturi mature. Meditaţie
vin.
Temperatura de servire: 18°C
