Tenuta Ulisse Pecorino Spumante Brut 0.75L
56,09 Lei
(TVA inclus)
74,79 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.4 kg
Brand
Tip
Spumant
Culoare
Rose
Soi
Pecorino
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
12%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Tenuta Ulisse Pecorino Spumante Brut 0.75L
Am redescoperit un strugure nativ numit Pecorino și am creat un brut spumant care oferă o mulțime de emoții noi.
Struguri: Pecorino
Istoria strugurilor:
Viță de vie de origine incertă, Pecorino a fost cultivată de secole în regiunile centrale ale Italiei, în special Marche și Abruzzo, unde este cunoscut și cu diferite denumiri. Ciorchinul este de mărime medie, lung, cilindric – sau în formă de piramidă, adesea cu aripi, cu fructe de pădure larg distanțate. Maturarea este mediu-timpurie și se recoltează de obicei la mijlocul lunii septembrie
Vinificatie:
Strugurii întregi sunt răciți în tunelul nostru exclusiv de răcire, cu scăderea imediată a temperaturii și, în consecință, macerarea la rece a cojilor;· După defrișare, macerarea la rece a cojilor în cuve de oțel inoxidabil și zdrobirea moale în mediu inert. Decantare statică la rece timp de 24 – 48 de ore
Metoda spumantului:
Se folosește metoda Charmat.
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente:
La vedere o culoare galben pai usor incarcata cu un perlage subtil si persistent. are un miros intens cu note de fructe tropicale și flori. La fel, mirosul aromat perceput continuă și se dezvoltă pe palat devenind plin și profund. Aroma este plăcut uscată, cu un caracter fructat elegant.
Pentru a vă bucura de bogăția și complexitatea aromei, vă sugerăm să beți ca aperitiv însoțit de diverse aperitive. Ideal in combinatie cu arome precum preparate din peste crud precum ton, calamar sau caracatita sau un carpaccio de calcan sau scoici in general. Un acompaniament perfect pentru risotto cu pește sau mâncăruri de paste, brânzeturi proaspete și pește copt.
Temperatura de servire: 6/8°C
Struguri: Pecorino
Istoria strugurilor:
Viță de vie de origine incertă, Pecorino a fost cultivată de secole în regiunile centrale ale Italiei, în special Marche și Abruzzo, unde este cunoscut și cu diferite denumiri. Ciorchinul este de mărime medie, lung, cilindric – sau în formă de piramidă, adesea cu aripi, cu fructe de pădure larg distanțate. Maturarea este mediu-timpurie și se recoltează de obicei la mijlocul lunii septembrie
Vinificatie:
Strugurii întregi sunt răciți în tunelul nostru exclusiv de răcire, cu scăderea imediată a temperaturii și, în consecință, macerarea la rece a cojilor;· După defrișare, macerarea la rece a cojilor în cuve de oțel inoxidabil și zdrobirea moale în mediu inert. Decantare statică la rece timp de 24 – 48 de ore
Metoda spumantului:
Se folosește metoda Charmat.
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente:
La vedere o culoare galben pai usor incarcata cu un perlage subtil si persistent. are un miros intens cu note de fructe tropicale și flori. La fel, mirosul aromat perceput continuă și se dezvoltă pe palat devenind plin și profund. Aroma este plăcut uscată, cu un caracter fructat elegant.
Pentru a vă bucura de bogăția și complexitatea aromei, vă sugerăm să beți ca aperitiv însoțit de diverse aperitive. Ideal in combinatie cu arome precum preparate din peste crud precum ton, calamar sau caracatita sau un carpaccio de calcan sau scoici in general. Un acompaniament perfect pentru risotto cu pește sau mâncăruri de paste, brânzeturi proaspete și pește copt.
Temperatura de servire: 6/8°C