Davino Rezerva Rosu 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Davino Rezerva Rosu 0.75L
Davino Rezerva Rosu Se produce numai in anii favorabili prin vinificarea separata a celor trei soiuri din cuplaj:Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra. Strugurii selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificare in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22-26 C.
Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica.
Davino Rezerva Rosu a fost maturat in baricuri 100% noi de stejar romanesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie rezultate in urma selectiei pozitive, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Invechire la sticla minim 24 luni.
Temperatura medie anuala 10,4 C Insolatie 1560 ore in perioada de vegetatie. Productia 3310 l/ha. Limpede - cristalin culoare rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii.
Olfactiv complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre confate, condiment, piper verde, menta si tabac.
Gust complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.