Pandora Secrets Aligote 2023 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Pandora Secrets Aligote 2023 0.75L
Soi struguri: Aligote
Treaptă calitate: D.O.C. – C.M.D. Cotești
Tip vin: sec
Vița de vie: 47 ani (intre 1965 si 1970)
Altitudine: 210 m
Note degustare: Aromele sale discrete de flori de câmp și iarbă proaspăt cosită. se împletesc foarte bine cu gustul marcat de măr verde și citrice, cu note amărui de pelin și cicoare pe final. Este un vin cu o corpolență medie, dar caracterizat printr-o aciditate naturală ridicată.
Servire, păstrare și asocieri culinare: Acest vin dacă este păstrat la temperaturi între 13-15⁰ C, poate fi servit la o temperatură de 8-10⁰ C și poate fi asociat cu preparate din pește si fructe de mare, carne albă, brânzeturi tinere. Este un excelent deschizator de masa, datorita aciditatii sale ridicate.
Date tehnice: - Alcool : 12,7 % vol.
- Aciditate : 6,2 g/l acid tartric
- Zahar rezidual : 3,3 g/l
Pandora Secrets Aligote este un vin magnific spune povestea locului, cuprinde magia strugurilor și un strop din sufletul vinificatorului. Gama SECRETS este ceea ce natura a creat mai bun la Cotești. Este povestea locului, meșteșugul facerii vinului și moștenirea noastră cea mai de preț.
Caracterirstici generale: Strugurii folosiți pentru Gama Secrets au fost atent selectionați și recoltați la maturitate deplină, atunci când concentrația aromatică atinge punctul maxim.
Selecția calitativă a strugurilor continuă până la etapa de selecție bob cu bob, obținându-se astfel un must de calitate deosebită. Fermentația mustului proaspăt obținut se face, în cazul vinurilor albe și rose, la temperaturi scăzute cuprinse între 14 și 16 grade Celsius, fapt ce favorizează păstrarea aromleor primare de strugure. Vinurile astfel obținute au parte de batonaj periodic de până la 6 luni în vase de lemn de stejar sau recipienți de inox.
În cazul obținerii vinurilor roșii, operația de fermentare se face la temperatură controlată de 24 grade Celsius, însoțită de o pre și post macerare pe boștină a mustuielii. Vinul rezultat este maturat în recipienți de inox timp de 6-8 luni, apoi în butoaie din lemn de stejar franțuzesc de 225 de litri, pentru o perioadă de alte 6-8 luni.