Pandora Secrets Chardonnay 2021 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Pandora Secrets Chardonnay 2021 0.75L
Soi struguri: Chardonnay
Treaptă calitate: DOC – CMD Cotești
Tip vin: sec
Vița de vie: 10 ani
Altitudine: 230 m
Note degustare: Aromele sunt de pepene galben și lămâie. Franchețea acestui vin te cucerește mai ales prin gustul său marcat de note de fructe galbene copte totul imbracat in note de vanilie rezultata de la maturare vinului in lemn de stejar.
Servire, păstrare și asocieri culinare: Acest vin dacă este păstrat la temperaturi între 13-15⁰ C, poate fi servit la o temperatură de 10-12⁰ C și poate fi asociat cu preparate din pește si crustacee, carne albă, brânzeturi maturate.
Date tehnice: - Alcool : 12,7 % vol.
- Aciditate : 6,2 g/l acid tartric
- Zahar rezidual : 3,5 g/l
- Fermentare in lemn de stejar si maturare 6 luni. Cupajul este format din 60 % vin- Chardonnay fermentat si maturat in lemn de stejar si 40 % Chardonnay nematurat in lemn
Un vin magnific spune povestea locului, cuprinde magia strugurilor și un strop din sufletul vinificatorului. Gama SECRETS este ceea ce natura a creat mai bun la Cotești. Este povestea locului, meșteșugul facerii vinului și moștenirea noastră cea mai de preț.
Caracterirstici generale: Strugurii folosiți pentru Gama Secrets au fost atent selectionați și recoltați la maturitate deplină, atunci când concentrația aromatică atinge punctul maxim.
Selecția calitativă a strugurilor continuă până la etapa de selecție bob cu bob, obținându-se astfel un must de calitate deosebită. Fermentația mustului proaspăt obținut se face, în cazul vinurilor albe și rose, la temperaturi scăzute cuprinse între 14 și 16 grade Celsius, fapt ce favorizează păstrarea aromleor primare de strugure. Vinurile astfel obținute au parte de batonaj periodic de până la 6 luni în vase de lemn de stejar sau recipienți de inox.
În cazul obținerii vinurilor roșii, operația de fermentare se face la temperatură controlată de 24 grade Celsius, însoțită de o pre și post macerare pe boștină a mustuielii. Vinul rezultat este maturat în recipienți de inox timp de 6-8 luni, apoi în butoaie din lemn de stejar franțuzesc de 225 de litri, pentru o perioadă de alte 6-8 luni.