Tenuta Ulisse Passerina, 13%, IGP 0.75L
58,08 Lei
(TVA inclus)
77,44 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.4 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Alb
Soi
Passerina
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
13%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Tenuta Ulisse Passerina, 13%, IGP 0.75L
Struguri: Passerina
Istoria strugurilor:
Strugurii albi Passerina sunt foarte răspândiți în centrul Italiei. Este o viță de vie autohtonă de origine greacă și i s-a dat numele de „struguri de aur” din cauza caracterului său prestigios. Această viță de vie a fost abandonată pe scară largă în anii 1960, totuși în ultimul deceniu a cunoscut o inversare a acestei tendințe și a trezit interesul multor producători și entuziaști de vin.
Vinificație:
Strugurii întregi sunt răciți în tunelul nostru exclusiv de răcire, cu o scădere imediată a temperaturii și, în consecință, macerarea la rece a cojilor. După desrăpire zdrobire moale în mediu inert.
Decantare statică la rece la 14 °C timp de 24 – 48 ore.
Fermentare:
Rezervoare inertate din oțel inoxidabil la 8 – 11 °C
Învechire: 3 luni în oțel inoxidabil
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente:
Vinul are un galben pai delicat cu accente verzui deschise Aromă fructată cu nas de piersici, caise și grapefruit. Buchetul său înflorit amintește de glicine și tei și, cu trecerea timpului, devine distinct mineral. Floral cu fructe coapte aproape asemănătoare pepenelor. Flinty și curat, cu aciditate crocantă. Se poate asorta cu succes cu antreuri de peste, peste crud aromat, scoici, toate preparatele din peste. Savurați cu sushi!
Temperatura de servire: 8/10°C
Istoria strugurilor:
Strugurii albi Passerina sunt foarte răspândiți în centrul Italiei. Este o viță de vie autohtonă de origine greacă și i s-a dat numele de „struguri de aur” din cauza caracterului său prestigios. Această viță de vie a fost abandonată pe scară largă în anii 1960, totuși în ultimul deceniu a cunoscut o inversare a acestei tendințe și a trezit interesul multor producători și entuziaști de vin.
Vinificație:
Strugurii întregi sunt răciți în tunelul nostru exclusiv de răcire, cu o scădere imediată a temperaturii și, în consecință, macerarea la rece a cojilor. După desrăpire zdrobire moale în mediu inert.
Decantare statică la rece la 14 °C timp de 24 – 48 ore.
Fermentare:
Rezervoare inertate din oțel inoxidabil la 8 – 11 °C
Învechire: 3 luni în oțel inoxidabil
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente:
Vinul are un galben pai delicat cu accente verzui deschise Aromă fructată cu nas de piersici, caise și grapefruit. Buchetul său înflorit amintește de glicine și tei și, cu trecerea timpului, devine distinct mineral. Floral cu fructe coapte aproape asemănătoare pepenelor. Flinty și curat, cu aciditate crocantă. Se poate asorta cu succes cu antreuri de peste, peste crud aromat, scoici, toate preparatele din peste. Savurați cu sushi!
Temperatura de servire: 8/10°C
