29%

Alira Concordia 0.75L

Alira
34,97 Lei (TVA inclus) 49,82 Lei
46,63 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Alira
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in stoc
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.2 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
14.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Numele Concordia era folosit de romani pentru a o desemna pe zeița armoniei în căsătorie. De aceea a fost ales pentru acest asamblaj elegant din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, simbolizând acei ani in care soiurile ajung simultan la maturitate rezultand un vin complex.

Vizual: Rosu rubin cu nuante visinii

Gustativ: Gustul confirmă notele olfactive, întâlnindu-le mai ales pe cele de cireșe, vișine, cireșe amare, coacăze roșii, ardei gras și eucalipt, finalul fiind lung și complex, vinul având un corp și o structură ce il fac demn de o evoluție complexă la sticlă. Caracterul verde și puternic al Cabernet-ului întâlnește delicatețea și suplețea soiului de Fetească Neagră. 

Olfactiv:

În nas predomină notele de fructe roșii, alături de note condimentate de scorțișoară, anason stelat și vanilie, precum și note de ardei gras verde și eucalipt.

Asocieri Culinare: Preparate suculente pe bază de vită, steak, french burger, spaghete bolognese. 

Vinificație:  Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda "macerării la rece" timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 18 luni.