NOU
10%
San Marzano Anniversario 62 Primitivo di Manduria DOP Riserva 0.75L
192,66 Lei
(TVA inclus)
214,07 Lei
256,88 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
2 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Primitivo
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
14.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
San Marzano Anniversario 62 Primitivo di Manduria DOP Riserva 0.75L
Sărbătorind anul în care a fost înființată Cantine San Marzano 1962, această Riserva este învechită timp de 18 luni în baricuri pentru a exprima toată puterea și bogăția strugurilor Primitivo puțin copți. Un vin intens și complex, corpolent și remarcabil de persistent, moale și bogat în taninuri fine.
Zona de producție: podgorii foarte vechi selectate în San Marzano și Sava , Salento Puglia. Clima se caracterizează prin înaltă temperaturi pe tot parcursul anului, precipitații foarte puține și o amplă interval de temperatură între noapte și zi, care are un pozitiv influență asupra calității strugurilor. Aceasta este zona centrală a DOP „Primitivo di Manduria”
Sol: argilos, fin texturat si bogat in oxizi de fier care dau suprafață nuanța roșie distinctivă. Subsol calcaros cu puţine roci în curs de dezvoltare
Recolta: mijlocul lunii septembrie
Vinificare: Strugurii sunt recoltați manual în stare avansată de coacere. Defrișare și zdrobire urmate de înmuiere la rece macerare la 8°C circa 24-48 ore. Termocontrolat macerare si fermentare alcoolica aproximativ 10 zile cu drojdii autohtone la 24-26°C
Învechire: Fermentare malolactică în rezervoare de oțel inoxidabil și apoi în butoaie de stejar francez și american timp de 18 luni
Note de degustare: Culoare roșu rubiniu intens; larg și complex la nas, fructat cu aromă de prune și gem de cireșe, note de tutun si usor picant. Un vin corpolent, moale și bogat în taninuri fine, cu note de cacao, cafea și vanilie la final
Cel mai bine servit cu: Prime feluri sărate, carne roșie și vânat
Temperatura de servire: 18°C
Sol: argilos, fin texturat si bogat in oxizi de fier care dau suprafață nuanța roșie distinctivă. Subsol calcaros cu puţine roci în curs de dezvoltare
Recolta: mijlocul lunii septembrie
Vinificare: Strugurii sunt recoltați manual în stare avansată de coacere. Defrișare și zdrobire urmate de înmuiere la rece macerare la 8°C circa 24-48 ore. Termocontrolat macerare si fermentare alcoolica aproximativ 10 zile cu drojdii autohtone la 24-26°C
Învechire: Fermentare malolactică în rezervoare de oțel inoxidabil și apoi în butoaie de stejar francez și american timp de 18 luni
Note de degustare: Culoare roșu rubiniu intens; larg și complex la nas, fructat cu aromă de prune și gem de cireșe, note de tutun si usor picant. Un vin corpolent, moale și bogat în taninuri fine, cu note de cacao, cafea și vanilie la final
Cel mai bine servit cu: Prime feluri sărate, carne roșie și vânat
Temperatura de servire: 18°C
