NOU

Maynard’s Porto Colheita 1977 0.5L

Wines Maynard
581,61 Lei (TVA inclus)
1.163,22 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Wines Maynard
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in stoc

Detalii

Greutate
1.4 kg
Tip
Dulce
Culoare
Rosu
Soi
Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Tara de Origine
Portugalia
Temperatura optima de consum
12-14⁰C
Concentratie Alcoolica
20%
Cantitate
0.5L
Unitati/Bax
6 Sticle
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Maynard’s Porto Colheita 1977 0.5L

Informaţii generale

Denumire: Maynard’s Colheita Porto 1977 (Tawny Colheita), adică Porto dintr-o singură recoltă, maturat în butoaie de lemn. 

Regiune: Douro, Portugalia. 

Struguri (caste): is un blend tipic al regiunii: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão. 

Alcool: ~ 20 % vol. 

Maturare: peste 40 de ani în barriques / butoaie de stejar, lemn vechi, pentru a dezvolta complexitate și profil Tawny matur.

Note de degustare

Aspect vizual:
Culoare Tawny matur, cu tonuri de chihlimbar / arămiu / mahon, reflexe aurii la margini și posibil uşoare semne de oxidare controlată care dau profunzime. 

Aroma:

Fructe uscate: prune uscate, stafide. 

Lemn exotic vechi, note subtile de tutun dulce, alună / nuci prăjite. 

Tonuri de caramel, lemn ars (smoky / lemn de stejar), posibil maroniere, note balsamice. 

Ușoară amareală / tanin venit din lemn, dar bine integrat datorită vârstei. 

Gust:

Textură cremoasă, catifelată, foarte matură. 

Echilibru între dulceață, componente lemnoase și aciditate rămasă care să dea viață. Nu este un vin plat, ci cu contur clar. 

Arome similare cu nasul: prune uscate, stafide, caramel, tutun și note de lemn vechi, alune prăjite. Posibil și un strop de condimente (scorțișoară, nucșoară) în fundal. (aceasta parte este inferență, dar compatibilă cu profilul Colheita matur)

Final:
Lung, cu note de caramel, fructe uscate, lemn și dulce lemnos, dar și cu prospețime vizibilă  aciditate volatilă ușoară care oferă un final curat, nu închis.

Recomandări de servire & pairing

Temperatura de servire recomandată: 12-14°C pentru a evidenția aromele subtile, a evita să fie prea fierbinte și să domine alcoolul sau componentele lemnoase. 

Este ideal servit ușor răcit, nu rece. 

Pairing sugerat:

Deserturi cu caramel, fructe uscate, prăjituri cu nuci;

Creme caramel sau crème brûlée;

Ciocolată neagră într-o proporție moderată;

Brânzeturi nu prea puternice, brânzeturi maturate, dar care să nu suprasolicite vinul;

Poate fi și vin de contemplare  se poate savura simplu, fără mâncare, pentru a observa evoluția aromelor în pahar.

Maynard’s Colheita Porto 1977 este un exemplu remarcabil de Tawny matur, în care vârsta și lemnul au lucrat în armonie pentru a construi profunzime fără să distrugă eleganța. Este un vin de colecție, ideal pentru momente speciale sau când vrei să savurezi ceva complex și rafinat. Aroma și gustul reflectă nu doar dulceața, ci și evoluția, răbdarea, și stilul lemnului vechi, cu un echilibru sofisticat între maturitate și prospețime.